Thursday, May 24, 2007

"Tall, Dark and Broody" och co.


1. David Boreanaz a.k.a. Angel
Efter att CSI gjorde brottsutredningar hett igen kom det tusentals (nå ja) liknande serier, ja precis som vanligt när det gäller trender. En av dem var Bones, med Boreanaz i rollen som FBI-agent, och den avslutade precis sin andra säsong. För övrigt har han mest varit med i värdelösa filmer som The Crow: Wicked Prayer, där han gör en pinsam tolkning av Satan. Han är gift med skådespelerskan Jamie Bergman, de har ett barn tillsammans och det ryktas om att ett till är på väg.

2. Alexis Denisof a.k.a. Wesley Wyndam-Pryce

Jag har ingen aning om varför han knappt gjort något efter Angel, för jag tycker att han är duktig. Men på IMDb är enbart ett röstinhopp i tecknade serien Justice League och gästroll i tre avsnitt av frugans serie How I Met Your Mother listade. Hur som helst verkar han ju vara lyckligt gift med Alyson Hannigan och är en stilig karl så det är ju inte fy skam!

3. J. August Richards a.k.a. Charles Gunn
Richards var med i den kortlivade serien Conviction, har gästspelat i CSI: Miami och The 4400. Den enda film han gjort efter Angel har bara betygsatts av sju personer på IMDb, även om han faktiskt hade huvudrollen och folk givit den högt betyg. En lite mer intressant sak är att han faktiskt regisserat, skrivit och producerat kortfilmen Privacy Policy, som dessvärre inte verkar vara så lätt att få tag på. Ja... That's all folks.

4. Charisma Carpenter a.k.a. Cordelia Chase
Ingen som sett underbara Veronica Mars kan väl ha missat Chase roll som Kendall Casablancas (eller hennes scen med Alyson Hannigans Trina Echolls)! Men hon har även varit med i flera avsnitt av Miss Match och Förhäxad, där hon passande nog spelade orakel, och har medverkat i ett antal filmer producerade för TV. Hon är gift och har barn, och 2004 poserade hon naken för Playboy då hon ville ha motivation till att gå ned i vikt efter graviditeten. Jag gissar att den feta hög med pengar hon fick säkert spelade roll den med.

5. Amy Acker a.k.a. Winifred "Fred" Burkle
Efter att ha spelat lite mesiga och virriga Fred fick hon en återkommande roll som bitch i actionspäckade Alias. Förutom två filmer har hon mest haft gästroller i diverse serier (bland andra How I Met Your Mother), och har rollen som Tullys kidnappade fru i nya serien Drive som urkorkade Fox verkar lägga ned. Så ovanligt. Ge serier längre tid än bara fyra avsnitt att samla på sig tittare, puckon. Hon är gift med inte så framgångsrike skådisen James Carpinello och de har två barn tillsammans.

6. Vincent Kartheiser a.k.a. Connor
Efter Angel har han varit med i tre filmer, varav Nick Cassavetes Alpha Dog är den mest kända. Han har även medverkat i pilotavsnittet till serien Mad Men, så om ni gillar honom kan ni ju hålla tummarna.

7. Christian Kane a.k.a. Lindsey McDonald
Han gick från advokatbyrån Wolfram & Hart till rättegångsdramat Close to Home, en serie som precis sänt sin andra säsongsavslutning. Däremellan hann han med några filmer, bland annat amerikansk fotbolldramat Friday Night Lights (ja, inspirerad av samma bok som serien med samma namn), och emmybelönade miniserien Into the West. För tillfället spelar han in en film om vampyrer, varulvar och andra monster, passande nog, som heter Death Walks the Streets. I Angel så spelade ju hans karaktär på Lornes klubb, och i verkliga livet spelar och sjunger han i ett country/rockband som heter just Kane.

8. Julie Benz a.k.a. Darla
Vill ni se mer Benz och dessutom en fruktansvärt bra serie bör ni glo på Dexter, där hon är ovetande flickvän till en seriemördare med moralisk kompass. Annars har hon haft gästroller i flera olika serier, som Supernatural och CSI, och varit med i diverse lågbudgetrullar. Likt SMG har hon även arbetat med svenskar, nämligen i filmen Kill Your Darlings som är helt fullpackad av kända, svenska namn som Andreas Wilson, Fares Fares och Alexander Skarsgård. Hon ska även vara med i kommande rambofilmen, John Rambo. Om hon kommer spela love interest till Stallone kräks jag.

9. Mercedes McNab a.k.a. Harmony Kendall
Hon kanske inte gjort mycket efter Angel, men i skräckkomedin Hatchet spelar hon mot Kane Hodder, Robert Englund och Tony Todd och i skräckfilmen Dark Reel möter hon (återigen) Tony Todd och Lance Henriksen. Det är ju hur tuffigt som helst! Det verkar dock som att hon fastnat i goreträsket, men jag gillade henne som korkade losern superskurken Harmony och har väl inget emot det egentligen. I årets februarinumer av Playboy var hon listad som en av de tjugofem mest sexiga kändisarna. Hon hade tidigare poserat för och krönt framsidan av samma tidning.

10. Eliza Dushku a.k.a. Faith
Dushkus egna serie Tru Calling om en bårhusanställd som återupplever gårdagen för att rädda folk som dött, lades ned i förtid. Egentligen tyckte jag att serien var ganska dålig, men det hade precis börjat hända saker och så pang tog det slut. Efter det har hon haft lite småroller, och har just nu en hög med huvudrollsfilmer som ligger i post production. Bland dem finns skräckfilmen Open Graves, som verkar vara en mardrömsvariant av Jumanji. Om man ska tro på Wikipedia har hon även en pilot på gång, ett sjukhusdramedi* som kallas Nurses.

Ja, jag hoppade över Lorne och Lilah, som ändå knappt gjort något, och plockade in Faith och Darla istället. Sue me. Varför Doyle inte är med tror jag att ni kan lista ut själva (RIP).

* Dramedi = drama + komedi (på engelska dramedy)

No comments: