Thursday, June 21, 2007

Farliga midsommar

Idag är det midsommarafton och alla samlas med familj och/eller vänner i sommarstugor och husvagnar för att bada, grilla, dansa runt fallossymboler, äta sill, plocka blommor och supa sig redlöst berusade på nubbe. En riktigt fin, svensk tradition som lämnar ensamma, bittra människor ännu mer ensamma och bittra - som ju är mer eller mindre regel runt högtider. Så vad kan en ensam tjomme göra en dag som denna? Mitt förslag är att hyra en jädrans massa film där midsommaraktiviteter går riktigt illa för andra och sedan gotta sig i deras olycka och snaska i sig ännu en ostbåge (de där nya, stora med extra ostsmak är goda).



Undvik vattnet!
Hajen (1975)
R:
Steven Spielberg
S: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary
En trivsam liten turistort skakas när en ung flicka, vid ett nattdopp, blir uppäten av en monstruös mördarhaj! Så sheriffen teamar upp med en hajfiskare och en marinbiolog för att få slut på eländet.
Andra badförslag: Open Water, Lake Placid, Jättehajen - Vindsurfarnas skräck, Piraya

Stanna kvar i stan!
Cabin Fever (2002)
R: Eli Roth
S: Jordan Ladd, Rider Strong, James DeBello, Cerina Vincent
Några collegeungdomar bestämmer sig för att semestra i en stuga, men ett köttätande virus härjar i skogarna och det blir väldigt blodigt.
Andra stug/campingförslag: The Hills Have Eyes, Fredagen den 13:de, Just Before Dawn, Evil Dead, Midsommar

Håll dig borta från hedniska riter!
Dödlig skörd (1973)
R: Robin Hardy
S: Christopher Lee, Britt Ekland, Edward Woodward
Efter att ha fått ett mystiskt brev där skrivaren ber om hjälp, far skotske polisen Howie till en privat ö för att hitta ett försvunnet barn. Öborna dyrkar de gamla gudarna och han börjar misstänka att flickan blivit offrad.
Andra hedniska förslag: Legenden om den vita ormen, Children of the Corn, Skeleton Key

Ha en glad midsommar, och ta det lugnt med spriten!

No comments: