Wednesday, June 13, 2007

Vad gör du nu för tiden? - Brat Pack del 3


Brat Pack del 3 - Rob Lowe
1964, sjuttonde mars, i Charlottesville såg lille Robert Hepler Lowe dagens ljus. Pappa var advokat, mamma lärare och två år senare föddes lillebror Chad, som också är (en inte lika framgångsrik) skådespelare. En annan kändis i hans närhet var Emilio Estevez, som han gick i samma klass som på high school och de skulle senare arbeta tillsammans i filmerna St. Elmo's Fire och The Outsiders. Men den första rollen han hade var 1979 som Tony Flanagan i komediserien A New Kind of Family, som bara varade i en säsong. Karriären rullade på med roller i åttiotalsklassiker som Youngblood och tidigare nämnda brat pack-filmer.
1988 hände dock det som nästan dödade hans kärriär. Han filmade sig själv ha sex med två flickor, varav den ena bara var 16 (vilket han inte visste) och på samma band fanns även en annan trekant med Lowe inspelad. Bandet spreds och såldes som kändissexband och Lowe stod helt plötsligt utan roller. Men han checkade in på rehab för alkoholism och sexmissbruk och allt eftersom åren gick glömde folk vad som hänt.

1992 fick han rollen som slemmige Benjamin i succékomedin Wayne's World, den första av fem filmer han varit i tillsammans med Mike Myers, och två år senare sågs han som stumme, godhjärtade Nick i Pestens tid. Men fortfarande fick han mest roller i b-film och han försökte sig på regi med kortfilmen Desert's Edge. Den har 18 röster på IMDb, och snittet är 3.6/10... Det var först 1999 - över 10 år efter skandalen - som han fick sin comebackroll som Sam Seaborn i rosade tvserien West Wing. Dock hoppade han av efter några år, det sägs att anledningen var en kombination av att han ville ha mer lön och mer screentime. Istället var han med i två kortlivade serier, först The Lyon's Den och sedan Dr. Vegas och så nobbade han rollen som McDreamy i Grey's Anatomy (skapligt dumt val), innan han landade rollen som Robert McCallister i Brothers & Sisters som går ganska bra i USA.

För tillfället verkar han inte göra så mycket mer, men uppföljaren till The Secret Sense i vilken han spelar huvudrollen, verkar vara klar.
Lowe är en av de få hollywoodmänniskorna som har varit gift länge, han och hans fru (makeupartisten Sheryl Berkoff) växlade ringar redan 1991 och de har två barn tillsammans.

Mitt hetaste tips när det gäller Lowe-film är relativt nya Thank You for Smoking, där hans roll visserligen inte är så stor. Jag antar att du redan sett Wayne's World.
Akta dig grundligt för tråkiga och förolämpande Härom natten!

"When I was young and crazy, I was young and crazy. It can be hard enough just to BE in your teens and 20s. Then add fame, money, access, and every single person telling you that you're the greatest person who ever was, and it can be a recipe for disaster. Some people literally don't survive it." (från IMDb)

No comments: